Kuru Dolmalık

KURU PATLICAN DOLMALIK Patlıcanlarımız Gaziantep patlıcanı olup ince kabukludur ve lezzeti çok özeldir. Kurutulmuş, dolmalık patlıcanları öncelikle suda haşlayıp yumuşatarak çeşitli tariflerde kullanabilir, zeytinyağlı ya da etli dolmalar yapabilirsiniz. Telefonla SiparişFavorilere Ekle İstek Listeme Ekle Karşılaştır İndirimli ÜrünFiyat Düşünce Haber Ver Hazırlanışı Kuru patlıcanların ipini çıkarıp, kaynar su eklediğiniz tencerede 15-20 dakika kadar kaynatın. Patlıcanların ne çok sert, ne çok yumuşak olması lazım. (Tırnağınızı patlıcana batırdığınızda, tırnağınız patlıcana geçmeli) Kaynama işi bittikten sonra patlıcanları soğuk sudan geçirip, bir kenara alın. Pirinçleri iyice yıkayın ve yarım veya bir saat kadar ılık suda bekleterek süzün. Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın (Rendelemeyin!!! Çok ince olarak keskin bir bıçakla doğrayın). Pirinç, kıyma, soğan, sarımsak, salça (Antep Salçası) ve geri kalan tüm baharatları geniş bir kapta iyice karıştırın. Haşladığınız patlıcan ve biberleri hazırladığınız iç harcı ile doldurun (patlıcanların yarısı kadar iç koyun, yoksa dolmalar patlar) ağızlarını sıkarak, ağız tarafı içe bakacak şekilde tencereye sırayla dizin. Sos için Bir tavaya zeytinyağını alın. İçine yarım kaşık salça (Antep Salçası) koyup 3-4 dakika kavurun. Limon tuzu ve sıcak suyu ilave edin. Dizdiğiniz dolmaların üzerine, dolmaların üzerini kapatacak şekilde hazırladığımız soslu suyu gezdirip, Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım, pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar (40dk-50dk arası) pişirip, 5-10 dakika dinlendirden sonra servis edebiliriz, afiyet olsun.

Ücretsiz Kargo

150 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Güvenli Alışveriş

Size güvenli alışverişi sunuyoruz!

Destek

Destek

Bizi Takip Et
BÜLTEN İÇİN KAYDOLUN