ANTEP FISTIĞI EZMESİ

İsmini, en çok yetiştirildiği yer olan Gaziantep’ten alan Antep Fıstığı ağacının, yağlı ve ince kabuklu yemişidir. -Latincesi : Pistacia vera, pistachio - Yetiştirildiği Yerler : Gaziantep civarlarında yetişmektedir. Antep fıstığı meyvesi fındık, badem ve yer fıstığı gibi yağlı meyvelerle karşılaştırıldığında; protein bakımından %22.6, karbonhidrat bakımından %15.6 ve kalori değeri bakımından 3250 ile birinci, %54.5 yağ oranı bakımından fındıktan sonra ikinci sırayı almaktadır. Bu kadar yüksek besin değeri ve çerez olarak her yerde aranılan bir meyvedir. Antepfıstığı vücuda enerji verir. Yorgunluğu giderir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Cinsel gücü arttırır. Karaciğerin ve bağırsakların düzenli çalışmasına faydalıdır. Böbrek ağrılarını hafifletir. Kalp hastalıkları riskini azaltır. Vücudun gelişmeşinde etkilidir. Hastalarda iyileşmeyi hızlandırır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü hafifletir. - Göğsü yumuşatır. Öksürüğü keser. - Böbrek ve safra kesesi ağrılarını dindirir. - İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler. - Cinsi arzuları artırır, bedeni ve zihni kuvvetlendirir. - Kalbi kuvvetlendirir. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır. -Akciğeri iltihaplardan temizler. -Böbrek ve meshane kumlarını düşürür. -Devamlı tüketilirse azaları kuvvetlendirir. Antep Fıstığının Faydalarını aşağıdaki gibi sıraladık; 1. Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir. 2. 100 antep fıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35”ini karşılayabilmektedir. 3. Antep fıstığında kolestrol yoktur Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır. 4. Antep fıstığı protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür 5. Vitamin E,B ve C komplexince zengindir. 6. Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir 7. 100 gr antep fıstığında 4.0 gr posa bulunur.Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0.3 gr) dan daha üstündür 8. İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler. 9. Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir 10. Kalp İçin Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür 11. Hastalıktan Sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir 12. Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.

İsmini, en çok yetiştirildiği yer olan Gaziantep’ten alan Antep Fıstığı ağacının, yağlı ve ince kabuklu yemişidir.

-Latincesi : Pistacia vera, pistachio

- Yetiştirildiği Yerler : Gaziantep civarlarında yetişmektedir.

Antep fıstığı meyvesi fındık, badem ve yer fıstığı gibi yağlı meyvelerle karşılaştırıldığında; protein bakımından %22.6, karbonhidrat bakımından %15.6 ve kalori değeri bakımından 3250 ile birinci, %54.5 yağ oranı bakımından fındıktan sonra ikinci sırayı almaktadır. Bu kadar yüksek besin değeri ve çerez olarak her yerde aranılan bir meyvedir.

Antepfıstığı vücuda enerji verir. Yorgunluğu giderir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Cinsel gücü arttırır. Karaciğerin ve bağırsakların düzenli çalışmasına faydalıdır. Böbrek ağrılarını hafifletir. Kalp hastalıkları riskini azaltır. Vücudun gelişmeşinde etkilidir. Hastalarda iyileşmeyi hızlandırır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü hafifletir.

- Göğsü yumuşatır. Öksürüğü keser.

- Böbrek ve safra kesesi ağrılarını dindirir.

- İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.

- Cinsi arzuları artırır, bedeni ve zihni kuvvetlendirir.

- Kalbi kuvvetlendirir. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.

-Akciğeri iltihaplardan temizler.

-Böbrek ve meshane kumlarını düşürür.

-Devamlı tüketilirse azaları kuvvetlendirir.

Antep Fıstığının Faydalarını aşağıdaki gibi sıraladık;

1. Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.

2. 100 antep fıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35”ini karşılayabilmektedir.

3. Antep fıstığında kolestrol yoktur Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.

4. Antep fıstığı protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür

5. Vitamin E,B ve C komplexince zengindir.

6. Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir

7. 100 gr antep fıstığında 4.0 gr posa bulunur.Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0.3 gr) dan daha üstündür

8. İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.

9. Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir

10. Kalp İçin Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür

11. Hastalıktan Sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir

12. Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.

 

Ücretsiz Kargo

150 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Güvenli Alışveriş

Size güvenli alışverişi sunuyoruz!

Destek

Destek

Bizi Takip Et
BÜLTEN İÇİN KAYDOLUN