TURŞU ç.ş
Turşu nasıl yapılır? Kavanozlara nohut atıktan sonra karışık sebzeler yerleştirilir. Aralarına sarımsak atılır. En üste maydanoz konur ve suyu için sirke, tuz, limon tuzu, şeker karıştırılır ve içme suyu ile karıştırılarak kavanoza dökülür. Kapağı kapatılarak serin karanlık bir yere kaldırılır. Yaklaşık 20_25 gün içinde turşunuz hazır.
- Kavanozlara nohut atıktan sonra karışık sebzeler yerleştirilir.
- Aralarına sarımsak atılır.
- En üste maydanoz konur ve suyu için sirke, tuz, limon tuzu, şeker karıştırılır ve içme suyu ile karıştırılarak kavanoza dökülür.
- Kapağı kapatılarak serin karanlık bir yere kaldırılır.
- Yaklaşık 20_25 gün içinde turşunuz hazır.